Söndag


Ännu en helg snart förbi, men än är den inte över! Dagen har varit toppen. Gått en härlig långpromenad med Thkl och sedan var det babysim. Bonnie gjorde sitt första dyk idag och det gick jättebra. Men jag är så nervös för sånt, så det är hennes pappa som har hand om hållandet där.
Bonnie var ju hos sin mormor och morfar i helgen och hur blev det nu? Sov jag länge på lördagen? Gick det bra med Bonnie? Fick vi nånting gjort här hemma? Svar ja på alla frågor utom den första. Halv nio vaknade jag, men jag kände mig ändå utvilad. Så det blev inte mycket till sovmorgon. Men å andra sidan fick jag ju sova hela natten. Känns som lyx nu för tiden.

Ska vi gå upp nu?


Ikväll åker Bonnie till mormor och morfar. Det är första gången som vi kommer vara hemma utan henne. Saknar henne redan, fast hon är fortfarande hemma. Ligger och sussar i sin säng. Hon har ju en härlig period nu, vaknar mitt i natten och vägrar somna om. Vaknar tidigt på morgonen och vill då gå upp. Vart har min sjusovare till dotter tagit vägen? Jaja, ikväll blir det i alla fall trerätters här hemma och imorn ska jag sova så länge det bara går.
Nu ska jag kika lite på mina tyger som jag har fått hem.

Tandtroll


Nu när Bonnies tänder börjar komma fram måste man också plocka fram tandborsten. Visst är den söt? Det går rätt så bra, hon grimaserar lite men är samtidigt lite nyfiken. Det är klart hon är nyfiken, det är ju pappas tös...


Familjen




Vi har inga bilder på oss alla tre. Så härom dagen så försökte vi få ihop något. Resultatet blev väl så där! Fast visst är mattan fin? men den går i och för sig att klippa bort. Jag har tänkt ta med Bonnie till en riktig fotograf. Jag vill ta ett gammaldags kort på henne, i svartvitt. Får se om jag hittar någon bra här i Borås. Någon som har ett bra tips?

Läslust


Jag tror minsann att Bonnie kommer att bli en bokslukerska precis som sin mor. Om det inte vore för att jag hade fött henne hade jag aldrig trott att hon var min. Det är ett jäkla tjöt från omgivningen om att hon är såååå lik sin pappa både till utseende och till sättet, hon ska följa med pappa ut i skogen när hon blir äldre och kanske också börja jaga. Pappa, pappa, pappa!! Men när hon jagar mina böcker anar jag en glimt av lite Jenny i henne. Dessutom har hon lärt sig att bajsa på toaletten. Det gjorde jag också i hennes ålder, jag ogillade att bajsa i blöjan. Tänk jag var pryd redan som bebis.


Så trött så trött


Det enda jag vill är att få sova. Men det verkar tydligen inte vara jag som bestämmer längre över min sömn, utan nu är det en liten skitunge som har tagit över. Hon ville inte sova mer innebär att hennes mamma inte får sova mer. Har varit vaken sedan strax innan sex och likaså Bonnie. Jag fattar inte vad som har hänt, förut sov hon lätt till klockan åtta, men den senaste tiden vaknar hon sex varje morgon. Till saken gör att jag somnar lite för sent på kvällarna. Min goda vän Pernilla har samma problem och sa något mycket klokt, att det inte känns som om man förtjänar att sova efter att bara ha gått hemma hela dagen. Men en Oprah Winfrey (en annan klok vän) säger att vi föräldrar har det viktigaste jobbet i världen och då borde man ju egentligen sova jättegott. Jag måste komma i säng tidigare helt enkelt.

Den där sorten är inte ihopfällbar


Vi har beställt hem en säng och sängbord från IKEA. Vi fick inte plats med det i bilen så det fick bli denna lösningen istället. Och än så länge tycker jag att IKEA sköter sig utmärkt, om än inte lite maniskt. När vi gjorde beställningen fick jag ett mail om att de kommer den 25:e januari. Bra, då vet jag det. Men så i veckan ringde de och berättade hur hela proceduren kommer att gå till. De kommer två stycken, de tar inte av sig arbetsskorna, de kommer mellan 15 och 19. Hopp, då vet jag det. Sen igår fick jag dessutom ett sms där det stod att de kommer den 25:e mellan 15 och 19. Nu känns det som att jag har koll på läget. Vore det inte lite kul om vi inte var hemma imorgon när de kommer?!

Iggle piggle


Idag har vi varit på BVC för en besiktning av Bonnie. Allt såg bra ut, men jag är lite orolig över att när hon står så står hon oftast på tårna. Så vi bokade en läkartid nästa vecka för att kolla upp detta lite närmare. Egentligen är jag inte så där jätteorolig, men det känns ändå bra att en läkare får kika lite på det.



För övrigt så är Bonnie lite rädd för denna lilla filuren. Så länge han är tyst så går det hyfsat bra, men när han börjar prata och sjunga så bokstavligen kryper hon upp i famnen på mig. Då är det svårt som mamma att stå emot och inte lyfta upp henne, men jag tycker faktiskt att jag lyckas rätt så bra. Detta var inget jag tog upp på BVC idag. Jag hoppas hon kommer över sin Iggle piggle fobi så småningom.

Jag syr mina egna kläder


Jag är på jakt efter stolsdynor i köket som är som lapptäcken. Jag hittar inte detta någonstans och har då bestämt mig för att sy egna. hittade en jätterolig sida med fantastiskt fina tyger. Vad håller på att hända med mig egentligen?! Jag har blivit en riktig hemmafru, snart kommer jag med recept på plommonstoppad stek och då är det ett faktum, jag måste ut i civilisationen snarast!


Jag hittade de här på Koffert webshop, men de var lite dyra och inte i de färger jag vill ha. Jag ska ha med inslag av grönt, fast nu när jag tittar på den här bilden så är de rätt så fina. Funkar det inte att sy så beställer jag nog dessa. Kosta vad det kosta vill!

Lite ditten och lite datten


Så var det helg igen. Är det inte underbart så säg? Jag har en sovande Bonnie bredvid mig och en Johan som är på Labacken och hämtar ved. Igår var jag och Madde i Jönköping och hälsade på Åsa och vilka vårkänslor man fick. Trots att det var minusgrader så kändes det ändå som att nu är det nära, snart så är snön borta och jag kan ta fram cykeln. Fast med våren kommer ju också skolstarten. Usch, vill verkligen inte. Men det är bara att köra på, jag får ju gå hemma hela sommaren igen.
Härom natten var det fullmåne och herregud vad konstigt hela familjen sov. Jag tror stenhårt på att det hade med fullmånen att göra, Johan tycker jag är löjlig. Men jag drömde jättekonstigt och Bonnie vaknade flera gånger som hon aldrig brukar göra. Fullmåne ger otäcka och konstiga nätter, det är ju då varulvarna kommer fram. Jag kommer lära Bonnie så mycket nyttigt!

Love me tender




Bonnies första tand börjar göra sig kännbar. Hon vill gärna bita i allt hon kommer åt. Tänk vad märkligt egentligen att få tänder och vad ont det måste göra. Men än så länge tycker jag allt att det går fint.



Medan jag fixar med tvätten underhåller fiskarna Bonnie.

Du är det finaste jag vet


Idag firar jag och Johan elva år ihop. Elva år av upp och nedgångar, men vi har hållt ihop i alla väder. Det har hänt mycket under dessa år, både roliga och tråkiga saker. Elva år, herregud, det är lång tid det.



Jag har tre hjärtan här i livet. Det är nästan lite orättvist kan man tycka, det finns de som knappt har ett.



Vad blir det för mat?


Idag äter jag LCHF-lunch. Tänkte börja med detta nu, får väl se hur det går. Men jag är taggad som sjutton, eller i alla fall som femton. Eller nej, taggad som 12 är jag. Men det blir nog bra det här. Gott var det i alla fall.


Vill du se en stjärna? Se på mig!


Alexandra Rapaport måste väl ändå vara Sveriges bästa kvinnliga skådis? Kollade på "Drottningoffret" på Svt (ja, ibland händer det faktiskt att jag tittar på de kanalerna) och det var en riktig bra serie. En annan bra serie som jag kollar på just nu är "Tusenbröder". Herregud säger jag bara, jag har sett den förut och nu försökte jag få med Johan att titta på den. Han fixade två avsnitt sen klarade han inte mer, han blev så förbannad och illa berörd så han la ner det. Den är väldigt verklighetstrogen men det är det som gör den så sjukt bra. En annan sak när det gäller svenska serier och filmer som jag har funderat på är varför den upprörda mannen eller kvinnan som står och skriker alltid dreglar. Spottet flyger åt alla håll och blir till slut hängandes på hakan. Är inte detta lite överdrivet? Jag har faktiskt varit minst lika förbannad och uppgiven som vissa av dessa karaktärerna, men inte fan börjar jag dregla för det. Ibland tror jag svenska produktioner vill att allt ska vara så äkta som möjligt så det bara blir överspelat och ogenomtänkt. Nej, skärpning på den punkten.

Tapeter


Här beställde jag tapeterna. Jag kan verkligen rekommendera den sidan, det finns hur mycket som helst att välja på. Jag är fortfarande lika lycklig! Det har varit en toppendag idag. Med fint frukostsällskap i form av Lotta, Idun, Klara, Hilda och Therese. Ungar överallt och jag älskar det. Lite senare kom även Caroline över en sväng.
En bra dag att heta Jenny helt enkelt.

Vem är lyckligast idag?




Jo, det är ju jag. Jag har nämligen fått mina tapetprover idag! 220 spänn betalade jag allt som allt för detta, det är 13 olika tapeter i en-meters längder. Nu ska jag bara komma på vilka jag ska ha och var jag ska ha dem. Den randiga längst bort till höger funderar jag på till Bonnies rum. De andra ska jag tapetsera möbler med. Det här är ju fantastiskt kul! Jag är så inspirerad just nu, det var länge sedan jag kände så.

Jag dansar aldrig nykter


Jag vet inte vad som har hänt med mig, men helt plötsligt har jag kommit underfund med att det är en dag imorgon också. Jaså, har hon inte kommit på det förrän nu, tänker ni. Nej, det har jag faktiskt inte, när det gäller fest. Jag är ingen festprisse och har aldrig varit, men när jag väl ger mig in i partysvängen har jag alltid festat som om det inte fanns någon morgondag. Vilket ofta har resulterat i en "magsjuk" Jenny dagen därpå. Jag har inte varit ute så många gånger sen Bonnie kom till, men de få gånger har jag konstant tänkt på morgondagen. Jag vill inte bli dålig! Med andra ord, jag har blivit tråkig. Men nästa gång (när det nu blir) ska jag se till att jag är helt ledig dagen efter så jag kan ligga och vara "magsjuk" i lugn och ro, om det nu skulle hända.
Är det så att jag har blivit mamma?


Var är fjant? Här mamma!


När jag kom upp för att se om Bonnie hade somnat möttes jag av detta lilla ansikte.





Kanske dags att sänka hennes säng?!

Jag ska måla hela världen lilla mamma


Vi håller ju på att göra om här hemma. Inte bara Bonnies rum utan vi ska ha en massa nya möbler och fixa i ordning sånt som inte är helt klart sen första renoveringen (för fem år sen). Satt och kollade på "Bygglov" igår och blev helt såld på det här med att tapetsera möbler. Så nu har jag beställt hem en massa tapetprover som jag kan pyssla lite med. Det verkar ju fantastiskt kul! Jag har kommit på hur jag vill ha det här hemma, lagom modernt med en blandning av gammalt. Jag vill inte att vårt hem ska se ut som alla andras, utan jag vill sätta en personlig prägling på det hela. Jag är sugen på mycket färg som man blir glad av.
Sedan Madde tipsade om den här sidan kan jag inte sluta sitta och titta på allt jag vill beställa hem. Internet, det är bra skit.

Vi är barn av vår tid


Ännu mera snö idag, det var väl mysigt. Skönt med lite vitt som lyser upp den grå vardagen. Eller? Igår var vi och köpte en ny bilbarnstol till Bonnie. Tycker det där är så himla svårt, man vill ju bara ha det bästa för sitt barn. Men vad är det bästa och vem bestämmer det? Men en stol blev det i alla fall. Och en ny brevlåda eftersom några ungar (förmodligen) roat sig med att spränga sönder vår på nyår. Men orkar inte bli arg och irriterad över det. Det måste ha varit en jävla smäll och de måste ha haft hur kul som helst. Man har ju själv varit barn en gång, dock har jag aldrig smällt sönder brevlådor är ju uppvuxen i lägenhetsområde.
Funderar på det här med barnmat. Måste man göra egen? Klart jag fattar att man inte måste, men jag känner mig som en lat mamma när jag handlar burkmat. Jag gör egen mat också ibland, men den äter hon inte. Det är kräkäckligt enligt Bonnie. Åter igen så vill man ju bara sitt barns bästa och i det här läget vet jag inte vad som är bäst. Jag tror inte det är något fel i att bara ge burkmat näringsmässigt sätt utan det är mer det dåliga samvetet. Apropå dåligt samvete, nu ska jag lägga mig i sängen och vila lite.

Trillar du så trillar jag


Idag fick jag minsann sova till 10.20. Trots detta så vaknade jag före Bonnie. Hennes pappa hade varit uppe med henne i nån timme sen åkte han iväg vid nio och då kom Bonnie och la sig hos mig. Idag tänkte jag ägna dagen åt att planera för våra möbelinköp och fixa lite med kort. Sen blir det lutfisk (köttbullar och potatis) hos svärföräldrarna.
Nyår gick fantastiskt bra. Maten som bjöds på var gudomlig, kan tänka mig att bli bjuden på mat lite oftare. Bonnie var hos mormor och morfar och även det hade gått hur bra som helst. Egentligen är jag lite emot att lämna bort barn på nyårsafton. Men efter noga övervägande kom vi på att det var den bästa lösningen för Bonnie. Det är alltid lika skönt när jul och nyår är över, nu ska allt krafs bort och nu vill jag ha vår.



Bonnie försöker lära sig att sitta själv. Men hon fuskar lite och håller sig i byxorna. Som ni ser så måste man ha lite kuddar i bakgrunden så hon kan landa mjukt och gott.

RSS 2.0